Paem Mezunu İşe Ne Zaman Başlar ?

Paem Mezunu İşe Ne Zaman Başlar ?

PAEM, polis amirleri eğitim merkezi olan bir eğitim kurumudur. Burada okuyan öğrenciler mezuniyetlerini takiben komiser yardımcısı sıfatını kazanırlar. Bu eğitim kurumuna polis olmak isteyen kişiler ile halen polis memuru olup görevde yükselmek isteyen kişiler başvurur. Belli şartlara göre öğrenci alan bu kurumun amacı komiser yetiştirmektir.

Rütbe kazanmak için bu eğitim kurumunda eğitim almak gerekir. Belli şartlar dahiline okula kabul edilen öğrenciler, gerekli eğitim süresini tamamlamak ve derslerden geçmek şartıyla buradan PAEM mezunu olurlar.

Mezun olduktan sonra herhangi bir birime ataması yapılan kişi komiser yardımcısı rütbesi ile göreve başlar. Bu okul sayesinde hem rütbe kazanılmakta hem de normal polis memurlarına göre maaşta fark olmaktadır. Bu nedenle PAEM ile rütbe yükseltmek polis memurları için alternatif bir fikirdir.

Paem Eğitim Süresi Ve Göreve Başlama

Paem de okuyan kişiler ne zaman çalışma hayatına başlayacaklarını merak ederler. Bakıldığında paem okullarında toplamda 7 adet ders verilmektedir. Genellikle uygulama olan bu derslerden başarılı bir şekilde geçmeniz beklenmektedir.

Tüm derslerden başarılı bir şekilde geçen kişiler genellikle 11 ay gibi kısa bir zaman diliminde PAEM mezunu olurlar. Bu 11 aylık eğitim süresi iki bölüm şeklinde gerçekleşmektedir. Adaylar okula kabul edildiklerinden itibaren izin günleri dışında okulda eğitimlerine devam etmelidirler. Bu 11 aylık sürenin sonunda ilgili birime komiser yardımcısı sıfatı ile atama yapılır ve kişi göreve başlar.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.