Pmyo Boy ve Kilo İndeks Hesaplama

Polis Meslek Eğitim Merkezine girmek isteyen bir çok aday öncelikle bazı yeterlilik sınavından geçmek durumundadır. Burada adayların dayanıklılık, kuvvet çeviklik ve koordinasyon gibi konularda yeterli olup olmadıkları test edilir.

Bilindiği üzere polis olmak isteyenlerin bu tür yeterlilik sınavlarının yanında bir de boy ve kilolarının orantılı olması gereklidir. Boy ve kilo için belirlenen bazı standartlar var bu oranın altında veya üstünde olan adaylar sınava girme hakkını elde edemeyecektir. Boy ve kilonun hesaplanması için bir çok sitede polislik boy kilo indeksi hesaplama butonları mevcut olup bunlara girilerek hesaplamalar yapılabilir.

Polis Olmak İçin Neler Yapılmalı?

Polis olmak bir çok insanın da hayalidir. Polis üniformasına girmek böyle kutsal bir görevi icra etmek birçok insanın sahip olmak istediği bir meslek haline gelmiştir. Polis olmak için öncelikle önlisans, lisans veya bunlara denkliği bulunan Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurdışı üniversitelerinden mezun olanlar başvurabilir.

Sınava başvurmak için bir başvuru dilekçesinin oluşturulması, sağlık bilgi formunun doldurulması, fiziki yeterlilik sınavı için hazırlanan parkurlara katılmasına herhangi bir engelinin bulunmadığına ilişkin sağlık probleminin bulunmadığına dair beyanları gerekir.

Polislik Boy ve Kilo İndeksi Hesaplama

Bu mesleğe başvuru yapacak olan adayların yeterlilik sınavlarının yanında bir de boy ve kilolarının birbirleri ile orantılı olması gerekir. polislik boy kilo indeksi hesaplama işleminde polis adayının vücut kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olması gerekir.

Bu hesaplama, beden ağırlığının boy uzunluğunun karesine bölünmesi ile hesaplanır ve ortaya çıkan sayının en az 18 ve en çok olarak da 27 olması gerekir. Polislik alımında dikkat edilecek diğer bir yeterlilik durumu ise erkek adayların en az 1,67 cm, bayan adayların ise en az 1,62 cm boy uzunluğuna sahip olmaları gerekir.