2019-2020 Yılında Lisans İstemeyen Üniversiteler Hangileridir?

2019-2020 Yılında Lisans İstemeyen Üniversiteler Hangileridir?

Çoğu üniversitede sportif özgeçmiş olarak da kullanılan Lisans olarak da bilinen herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Sınavı olan 90 adet üniversitenin en az 40 adetinde lisansın herhangi bir avantajı ve ya etkisi bulunmamaktadır. Kısaca söylemek gerekirse milli bir yüzücü ile sıradan bir amatör yüzücünün ve hatta yüzmeyi bilmeyen ve hiç bir şekilde spor ile ilgilenmiş olmayan adayların arasında herhangi bir farklılık bulunmamaktadır.

Sportif özgeçmiş değerlendirmesi kısaca, adayların lisans durumlarına ve herhangi bir spor dalında başarı geçmişlerinin incelenmesidir. Sportif özgeçmiş ile adayların çeşitli alanlarda profesyonellik ve lisans geçmişlerine bakarak değerlendirme yapılır. Örneğin Lisanslı bir futbol oyuncusunun, lisansı olmayan bir adaya karşı avantaj sağlaması durumudur. Bu durum ise lisans sahibi olmayan adaylar için dezavantaj yaratacaktır.

YKS sınavına giren öğrencilerin istenilen puanları elde ettikleri takdirde tercihlerini yapabilirler. Çoğu üniversite adaylardan belirli spor dalında profesyonel olmalarını beklemiyor. Sportif özgeçmiş değerlendirmesi olmayan üniversiteler ülkemizde mevcut. Bunlardan bazıları; Hacettepe Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İzmir Ege Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Ankara Gazi Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi…

Yukarıda sayılan üniversiteler hariç bir çok üniversite de bu listeye dahildir. Adaylar kendilerini uygun gördükleri üniversiteyi ve branşı seçebilirler. Sportif özgeçmiş değerlendirmesi olmayan üniversiteler ile birlikte adayların okullara yerleşme şansı daha çok artmakta ve bu durum onlar için büyük bir avantaj sağlamaktadır.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.