Toplum Destekli Polis Nasıl Olunur?

Toplum Destekli Polis Nasıl Olunur?
toplumda önemli ve işlevsel nitelikteki birtakım hizmetleri koordine etmekte ve yerine getirmektedir. Bunların başında da sosyal etkinliklerin düzenlenmesini koordine etmesi ve toplumda fertlerin bu etkinliklere gönüllü katılımını sağlamak gelmektedir.

Toplum Destekli Polisin Görevleri Nelerdir?

Toplum destekli polisler halk içinde görev yapan devletin başvuru noktaları olarak kabul edilmektedir. Toplum destekli polisler halka hizmet götüren, onların talep ve önerileri ile dilek ve şikâyetlerini alarak ilgili birimlere veya kurumlara gönderen ana hizmet unsurlarıdır.
Bu birim halkla iç içe olmasından ötürü görevleri de onunla paraleldir.
Halkın buluğu çevrenin ve yaşadığı olanın güvenliği ile sorumludur.
Halkın suç ile alakalı olan endişesini indirgeyip güvende olduğunu hissettirmektir.
Yaşam alanının içeresinde işlenen suçlara ve suçlulara müdahale ederek güvenliği sağlamak.
Yaşlı insanlara, Engelli bireylere ve kadınlara yardım etmenin beraberinde eğitici ve öğretici kurslarda yer alarak destek vermektir.
Halkın gerçekleştirdiği eğitici, korumacı ve bilgilendirici etkinliklere katılarak çocuklar öncelikli olmak üzere halkı bilinçlendirmekte görev alırlar.

Toplu destekli polislerin amaçlarını ve görevlerini maddeler halinde yazalım.

  • Genel olarak halkın ve yaşam alanlarının güvenliklerinden sorumludurlar.
  • Suçluları ve suçları engelleyerek toplum içerisinde güvenli bir yaşam alanı sunmakla beraber halkın suç ile ilgili korkusunu azaltarak daha güvenli bir alan sağlamaktadır.
  • Çeşitli kurum ve kuruluşların yanı sıra halkın yaptığı eğitici, öğretici ve uyarıcı çeşitli etkinliklerine katılarak çocuklar başta olmak üzere şiddet, gençlerin kötü alışkanlıkları ve çeşitli suçlardan zarar görmemelerini sağlamaktadır.
  • Bunun yanı sıra yaşlı, engelli ve kadınlara da destek sağlayan kurumların eğitici ve öğretici çalışmalarına katılarak destek vermekte ve korumaktadır.
  • Yaşam alanlarında bulunan suçluları ve suçları temizleyerek daha güvenli bir alan sağlamaktadır

Toplum Destekli Polis Nasıl Kazanılır?

Asayiş Şube Daire Başkanlığına bağlı bir şekilde çalışan Toplum destekli polisler, bu görevi yapmadan evvel polis olmaktadır. Budan dolayı toplum destekli polis olabilmek için ilk olarak polis olmanız gerekmektedir. Polis olabilmek için lise sonrası Polis Meslek Yüksekokulu sınavlarına girmeli veya üniversite mezunu olduktan sonra Polis Meslek Eğitim Merkezi sınavlarına girmelisiniz. Bu sınavlarda başarılı olanlar polis akademilerine giderek polislik eğitimi alırlar ve adaylar bu eğitimde de başarılı olunursa polis olmaya hak kazanırlar.

Polis akademilerini başarılı bir şekilde bitirenler polis olduktan sonra ilk görevleri olarak çevik kuvvette görev yapmak olur. Bu sayede polisliği daha iyi tecrübe ederek öğrenen polisler diğer polislik dallarına ya da şubelerine geçmeleri için tek yapmaları gereken tecrübe edinmek ve belirli olan kuralları yerine getirmek olacaktır. Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü içerisinde görev alan polisler, her daim toplum ile iletişim halinde olmalıdır. Suç işlendikten sonra oraya giden polislerden farklı olarak suç işlenmeden orada olmalısınız. Bu sayede suç henüz işlenmeden toplum destekli polisler olaya engel olmaktadır. Bunu daha iyi yapmak için toplumun sorunlarını dinleyerek yaşam alanların güvenliğini arttırırlar. Toplumdakiler ile beraber çözümler üreterek çeşitli bilgilendirmeler için toplantılar yaparlar.

Özellikle suçların son zamanlarda en çok işlenen devlet okullarında ya da bu okullara yakın alanlarda çeşitli toplum destek polisleri bulunmaktadır. Her hangi bir suç işlenmeden olaya engel olabilmek adına en hızlı şekilde gelerek çocukları ve gençleri bu tür suçlara bulaşmasına engel olurlar. Güvenliği sağlayarak kimseye zarar gelmeden daha güvenli bir yaşam alanı sağlarlar. Gerekli bilgilendirmeleri de yaparlar. Ayrıca insanların yaptığı çeşitli sosyal etkinliklere katılara koordinasyon eder ve güvenliği sağlayarak gönüllü bir şekilde hizmet eder.

Kazanan Binlerden Biri de Sen Olmak İçin ;

81 İl’den Binleri Kazandıran Parkur Paketimiz ve Tyt – Polis Sözlü Mülakat – KPSS – Bekçi Kitaplarımızı Numarayı Arayarak Temin Etmeyi Unutmayın 05467700021 .

Ek Sorularınızı www.instagram.com/parkur.egitmenim sorabilirsiniz.

YouTube Hesabımızdan Milyonların İzlediği Videoları İzleyerek te Bilgi Sahibi Olabilirsiniz.

https://youtube.com/channel/UC6wDTm7D0bYJZ4llThsdxIA

Kitap Linki : https://www.parkuregitmenim.com/urun-kategori/kitaplar/

Parkur Linki : https://www.parkuregitmenim.com/urun-kategori/parkur/

Toplum Destekli Polis Nerelerde Görev Yapar?

Toplum destekli polisler halk içinde görev yapan devletin başvuru noktaları olarak kabul edilmektedir. Toplum destekli polisler halka hizmet götüren, onların talep ve önerileri ile dilek ve şikâyetlerini alarak ilgili birimlere veya kurumlara gönderen ana hizmet unsurlarıdır.

Toplum destekli polislik memuru kendi bölgesinde çalışır ve devriye görevi yapar.

Toplum Destekli Polis Olarak Hem Kadın Hem Erkek Çalışabilir Mi?

Hem kadın olarak hem erkek olarak rahat bir şekilde bu işe devam edebilirsiniz bir sorun bulunmamaktadır.

Toplum Destekli Polis Maaşları Ne Kadar?

Toplum Destekli Polis maaşı ortalama aylık 12.750 TL’dir. En düşük Çocuk Polisi maaşı 5.520 TL, En yüksek ise 25.060 TL’dir.

YAZAR BİLGİSİ