2022 Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşı Ne Kadar?

2022 Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşı Ne Kadar?

Beden eğitimi dersi orta okul ve lise de zorunlu ders halinde verilmektedir. Beden eğitimi öğretmenliği maaşı sıklıkla sorulan sorular arasındadır. Beden eğitimi öğretmeni maaşı ne kadar? Nasıl beden eğitimi öğretmeni olunur?

Nasıl beden eğitimi öğretmeni olunur?

Öncelikle beden eğitimi öğretmeni olabilmek için bir üniversitede beden eğitimi öğretmenliği bölümü okumalı ya da diğer bölümlerden formasyon alarak beden eğitimi öğretmenliğine geçiş yapmalısınız.

Nasıl spor bilimleri yüksek okulunu okunur? Öncelikle spor bilimleri okumak için TYT,AYT gibi yazılı sınavlara girmek yeterli değildir. Özel yetenek sınavına girmeli ve yetenek sınavını başarı ile tamamlamalısınız, özel yetenek sınavları üniversiteden üniversiteye değişiklik göstermektedir. Her üniversitenin kendine ait bir sıvan ve puanlama sistemi olabilir. BESYO kursları sizi sınava hazır hale getirmektedir eğer beden eğitimi öğretmeni olmak istiyor iseniz Türkiye’nin bir çok şehrinde besyo kurslarında eğitim vermekteyiz bize ulaşın (0546 770 00 21) size yardımcı oluruz.

Diyelim ki parkurda başarı sağladınız ve üniversiteye yerleştiniz artık bir beden eğitimi öğretmeni adayısınız. 4 yıl lisans bölümü okuduktan sonra KPSS sınavına girmeli ve döneme bağlı bir puan almanız gerekmektedir. Puanınız yeterli ise tebrikler beden eğitimi öğretmeni olmaya hak kazandınız. Beden eğitimi öğretmeni oldunuz peki Beden eğitimi öğretmeni maaşı ne kadar?

Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşı Ne Kadar?

Beden eğitimi öğretmenliği son zamanlarda bayağı popüler olan bir meslek peki maaşı ne kadar?

Devlette göreve yeni başlayan Beden Eğitimi Öğretmeni 9.500 TL civarından maaş alır. Evli olduğu takdirde mevcut maaşa 450 TL – 500 TL aile yardımı eklenir. Bunların dışında kadrolu olarak devlet okullarında faaliyet gösteren beden eğitimi öğretmenleri, daha yüksek maaş alır.

Bu makalemizde Beden Eğitimi Öğretmeni maaşına değindik bizi dikkate aldığınız için teşekkürler

YAZAR BİLGİSİ