Polis Okulu Eğitimini Bitirdikten Sonra Atama Yeri Nasıl Yapılır Ve Nereye Yapılır ?

Polis Okulu Eğitimini Bitirdikten Sonra Atama Yeri Nasıl Yapılır Ve Nereye Yapılır ?

Polis okulunu kazanan adaylar lise ve üniversitedeki gibi derslerde sınavlarda alınan notlar başarı puanını oluşturur. Okuldaki davranışların ve hareketlerin sonucunda alınan cezalarda bu puana etki eder. Ceza derken disiplin sonucu verilen ceza puanı mezuniyet puanında sıralamayı etkilemektedir.

 Polis okulu eğitimini bitirdikten sonra alınan puanlar ve disiplin cezaları, her öğrencinin mezuniyet sıralamasını oluşturur.

Polis okullarında adaylar bu atama sıralamasına göre il seçimi yapılır. Daha önce kapalı kura yapılırken şu an açık kura sistemi uygulanmaktadır. Polis okulu mezuniyet puanına ve sıralamaya göre haritaya bakıp oradaki illere göre istenilen yer seçilebilir.

​​​​​​​Yani atama yeri haritada yer alan illerden hangisi isteniliyorsa ona göre tercih yapılabilir. Atama yapılırken büyük şehirde oturan herkes kendi ilinde görev yapabilir. Kütüğü büyük şehir olmayanlar kendi illerinde görev yapamazlar.

Polis Okulu Eğitimini Bitirdikten Sonra Atama Yerleri

Polis okulu eğitiminden sonra polis atamaları birimlerin ihtiyacına göre öncelikle birinci ve ikinci hizmet bölgelerine atanır. Atama adımları şu şekildedir;

1- Asayiş gerekleri ve hizmet branşındaki ihtiyaca göre

2- Personelin teknik bilgisi ve mesleki uzmanlığından yararlanacak birim var ise,

3- İhtiyaç doğrultusuna göre karakollarda boşluk varsa,

4- Öncelikli birim olarak özellikle çevik kuvvet veya koruma hizmetlerine atama gerçekleştirilir.

Devlet memurları ile evli bayan polis memurları için kura çekilen yerler Genel Müdürlükçe değiştirilebilir. Ayrıca kura çekiminden sonra 24 saat içinde aralarında anlaşarak yer değiştirilebilir.

 

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.