Polis Memuru Nasıl Komiser Yardımcısı olur ? (Meslek İçi Komiserlik)

Polis Memuru Nasıl Komiser Yardımcısı olur ? (Meslek İçi Komiserlik)

Polis Memuru Nasıl Komiser Yardımcısı olur ? (Meslek İçi Komiserlik Sınavı)

Diyarbakır Parkur(Pomem,Pmyo,Pöh,Paem,Besyo ve Askeri Sınavlar) Eğitmeni: Mahsun ÜÇDAĞ anlatıyor .

2019 yılının son çeyreğinde alım ilanına çıkan ve 2020 içerisinde mezun verecek olan PAEM yani Polis Amirleri Eğitim Merkezi son alımını yaptı. Bundan 5 yıl önce 2015 yılında polis kolejlerinin ve akademilerinin kapatılması ardından üniversite mezunu olan kişiler arasından,PAEM  sınavı ile komiser yardımcısı alınması kararına varıldı ve düzenli olarak 4 yıllık üniversite mezunları içerisinden komiser yardımcısı alımı yapılmaya başlanmıştı.

Akademi Başkanı YILMAZ ÇOLAK Beyefendi de bu alımın 5 yıllık bir planlama olduğunu belirtmişti.

2019 yılının son çeyreğinde yapılan alımla 5 yıllık planlamanın sonuna gelindi. Fakat merak edilen bir diğer konu ise, komiser yardımcısı olmak isteyen adayların nasıl komiser yardımcısı olacağı noktasıdır.

Bu yüzden yeni bir komiser yardımcısı alımı planlanmazsa Meslek İçinden Komiser Yardımcısı alımı yapılmaya devam edecektir. Şimdi gelelim meslek içerisinden komiser yardımcısı nasıl olunacağı konusuna.

Meslek İçi Komiserlik Alım Şartları

16 Temmuz tarihli ve 29418 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Akademisi Başkanlığı  polis Amirleri Eğitim Merkezi  Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin 1’inci fıkrasının (a) bendi gereğince meslekte fiilen 2 yılını doldurmuş  ve 45 yaşından gün almamış lisans mezunu, kıdemli baş polis memuru, baş polis memurları ve polis memurlarının katılabileceği  ilk Derece Amirlik Eğitim Sınavı yapılacaktır.

ARANAN ŞARTLAR

1) En az dört yıllık lisans seviyesinde ki bir yüksek öğretim programından  veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından  kabul edilen  yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.

2) Başvuru tarihi itibari ile meslekte fiilen 2 yılını doldurmuş olmak.

3) Sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibari ile kırk beş yaşından gün almamış olmak.

4) Son iki performans değerlendirme puanı iyi veya çok iyi olmak.

5) Son iki yıl içerisinde kısa süreli durdurma cezası ve meslek yaşantısı içinde uzun süreli durdurma cezası almamış olmak.

6) Haklarında meslekten veya memuriyetten  çıkarma cezasını gerektirecek suçlardan dolayı adli veya idari  soruşturma yapılıyor olmamak, şartlarını haiz olması gerekmektedir.

Sizlerde Meslek İçi Komiser Yardımcılığı sınavına hazırlanacaksanız parkur alanında uzman olan diyar bakır parkur eğitmeni Mahsun ÜÇDAĞ ile hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Diyarbakır Parkur(Pomem,Pmyo,Pöh,Paem,Besyo ve Askeri Sınavlar) Eğitmeni: Mahsun ÜÇDAĞ sizi bir çok alanda alanında uzman videoları ile bilgilendiriyor. Youtube Kanalı İçin TIKLAYINIZ

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.