Polisler Kendi Şehrinde Kendi Görevlerini Yapabilir Mi ?
Polis adayları genellikle polis kendi şehrinde görev yapabilir mi sorusunu yöneltirler. Ancak polislerin belli bir süre zorunlu hizmet süresi bulunmaktadır. Ve bu süreyi tamamlamak için hangi ile atanacakları yönetmelikler doğrultusunda belirlenmektedir. Dolayısıyla polis atamaları öncesinde konu hakkında bilgi sahibi olmak, polis adayları için aydınlatıcıdır.
Polislerin Zorunlu Hizmet Süresi
Polisler, 6 yıl süresince zorunlu hizmette bulunmak mecburiyetindedir. Zorunlu hizmet, kendi yaşadıkları il dışındaki bir ilde çalışmaları demektir. Şark görevi olarak da adlandırılan bu görev, genellikle doğu illerinde yapılır.
Polisler bu süreyi tamamladıktan sonra başka bir ile atamalarını isteyebilirler. Eğer kendi illerinde polis ihtiyacı varsa, atamaları bu bölgeye yapılır. Ancak polisin kendi iline atama isteyebilmesi için bazı kurallar mevcuttur.
Polislerin Kendi Şehrinde Çalışması
Eski düzenlemelerde polis kendi şehrinde görev yapabilir mi sorusu daha farklı ele alınmaktaydı. polisler, nüfusa kayıtlı oldukları bölgelere atanamazdı. Ancak yeni kanunlarla bu konu yeniden gözden geçirildi. Düzenlemeye göre polisin kendi memleketi büyük şehir ise, bu bölgeye ataması yapılmaktadır.
Kadın polisler için ise, kadının evlenmeden önce kayıtlı olduğu kütük esas alınmaktadır. Kadının evlenmeden önceki nüfus kütüğü bir büyük şehir statüsünde ise, ataması yapılmaktadır.
Büyük Şehir Olan İller Hangileridir?
Büyük şehir olarak kabul edilen iller, nüfusu bir milyondan fazla olan bölgelerdir. Örneğin İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Trabzon gibi iller büyük şehirdir. Polislerin memleketi bu gibi illerse, kendi bölgelerinde görev yapabilir.
eş durumundan eski kütüğümde görev yapabilr miyim nişanlım eski kütüğümde görev yapıyor cevap verirseniz çok memnun olurum lütfen