Polislik Başvurusunda Askerlik Durumu(Bakaya,Tecilli,10 Yılı Doldurma…)
Bildiğiniz üzere emniyet teşkilatı bünyesinde POMEM,PMYO,PÖH,PAEM, ÇARŞI MAHALLE BEKÇİSİ ve de POMEM’lere bağlı olarak da güven masası personeli alımı yapar.
Fakat Güven Masası alımında sadece kadın adaylara yer verilmesinden dolayı askerlikle ilgili anlatacağımız tüm hususlar Güven Masası adaylarını ve de diğer alım kategorilerin de başvuru hakkı tanınan kadın adayları ilgilendirmemektedir.
Polislerin Askerlik Yapma Durumu Ne Zaman Kaldırıldı ?
2011 yılı öncesinde polis olan Emniyet Teşkilatı personelleri de askerlik hizmetini yapmakla yükümlü idiler. Mantıken düşündüğümüzde askerlik görevini ifa eden TSK personeli ile Emniyet Teşkilatı personeli de vatan savunmasında yer almaktadır. Bu sebeple 5/2/2011tarihli ve 6109 nolu kanunla bu durum değiştirildi.
Yeni Gelen Değişikliğe Göre:
Kanun No: 6109
Kabul Tarihi: 5/2/2011
MADDE 1- 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
EK MADDE 7- Emniyet Teşkilatı kadrolarında kadro ve/veya rütbeleri ile ilişkisi devam eden Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup personel ile polis eğitim ve öğretim kurumlarında öğrenim görenler veya bu kurumların giriş sınavlarını kazananlardan askerlik hizmetini yapmamış olanların her türlü askerlik işlemleri ertelenir.
Ve de meslek içinde 10 yılını dolduran bir personelinde, bu süre bitiminde askerlikten muaf sayılır. Fakat 10 yıl içerisinde askerliğe engel olmayan, sebepler dışındaki her ne sebepten çıkarılırsa çıkarılsın askerlik görevini ifa etmekle sorumludur.
Polis Alım Başvuru Şartlarında Askerlik Maddesi Nasıl Belirtilmiştir ?
PAEM: Eğitim-Öğretim dönemi başladığında (intibak eğitimi dahil) adayların silah altında bulunmamaları gerekmektedir. Bu nedenle; şahsen başvuru esnasında erkek adaylar 1111 sayılı Askerlik Kanunu gereğince askerlikle ilişiğinin bulunmadığına dair belge ibraz etmek zorundadırlar.
POMEM,PMYO,PÖH: Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak.
PAEM & (POMEM,PMYO,PÖH) noktasında askerlik arasındaki farkı akademinin başvuru şartlarında yayınladığı hali ile üst kısımda gördünüz.
Peki Bakaya Kalan Polisliğe Başvuru Yapabilir Mi ?
Bedelli askerlik zamanın da bakaya kalanlara bir kez hak tanınmasından sonra ‘BAKAYA’ kelimesi nedir diye merak uyandırmaya başladı. Fakat bizim için önemli olan nokta bakaya kalan birinin durumunun ne olacağıdır.
Bakaya Kalan Biri Polis Olabilir Mi ? Bakaya kalma durumu ile akademinin net bir açıklaması bulunmamaktadır. Sadece;
Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak maddesi bulunmaktadır. Bu maddeye göre eğer bakaya kaldığımız zaman silah altında bulunuyorsak başvurunuz kabul edilmeyecektir, fakat aksi bir durumsa başvurunuz da sıkıntı olmayacaktır.
Diyarbakır Parkur(Pomem,Pmyo,Pöh,Paem,Besyo ve Askeri Sınavlar) Eğitmeni: Mahsun ÜÇDAĞ anlatıyor.
Diyarbakır Parkur(Pomem,Pmyo,Pöh,Paem,Besyo ve Askeri Sınavlar) Eğitmeni: Mahsun ÜÇDAĞ sizi bir çok alanda alanında uzman videoları ile bilgilendiriyor. Youtube Kanalı İçin TIKLAYINIZ
2016 askerlimi j.komando olarak yaptım simdi pöh olma imkanım varmı acaba
15.06.2023 tarihinde askerlik tecilim bitiyor. Fiziksel yeterlilik sınavı ve mülakatı geçtiğim takdirde tecilim otomatik olarak uzarmı ve pomem için sorun teşkil edermi?
Askerlik durumu tecilli yerine yapmadı olarak işaretledim sorun olur mu ? Oluyorsa nasıl güncelleyebilirim?🙏
24.06.2022 tarihinde tecilim bitiyor bakaya kalıyorum bu halde gelecekteki yani aralıkta 29.dönem pomeme başvuru yapabılırmıyım